U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Radio Frequency

 

De RF-Lifting (Radio Frequency Lifting), een vorm van non-operatieve huidcorrectie bij zowel het gezicht, de handen als elders op het lichaam heeft zich de laatste tien tot vijftien jaar een vaste plaats verworven in de cosmetische wereld. Op non-operatief gebied is de RF-behandeling momenteel een van de bekendste methodes voor huidverjonging. De methode is uiterst effectief en veilig gebleken. Omdat er aan dit type huid-lifting geen operatie te past komt, is er ook geen herstelperiode of pijnstilling nodig. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een operatie.

De behandeling is gericht op een snelle verandering van de huid.

RF-huidcorrectie zorgt zonder pijn voor een merkbare facelift;

– de elasticiteit neemt toe

– de huid krijgt haar jeugdige uitstraling terug.

– rimpels worden gladgestreken

Methode wordt gebruikt voor verjonging van zowel het gezicht, als van de huid elders op het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na (operatieve) figuurcorrectie of na een dieet.

Hoe werkt de methode

Door frequentiegolven wordt in de cellen de stofwisseling geactiveerd. Golven met een hoge frequentie dringen dieper door dan het huidoppervlak. Ze werken in op de lederhuid (de dermis, die het collageen-elastine-structuur van ons gezicht vormt) en het onderhuids vetweefsel. Door de optredende warmteontwikkeling worden in de huid, die stapsgewijs een deel van haar functies is kwijtgeraakt en die slap en rimpelig is geworden en is gaan hangen, de bloed- en lymfeafvoer en de stofwisseling versterkt. Hierbij vinden in de lederhuid merkbare veranderingen plaats.

Onder invloed van hoogfrequente golven worden de reeds bestaande collageenvezels elastischer en steviger. De werking van het eigen collageen, elastine, en hyaluronzuur wordt gestimuleerd.

Door de verbeterde bloedsomloop worden de huidcellen beter gevoed, de elasticiteit neemt toe en het gezicht gaat stralen en krijgt een frisse kleur. Maar het belangrijkste is wel het herstel van de inwendige collageenstructuur van de huid, die het meest opvallende effect van een facelift bewerkstelligt. De werking van de radiogolven is zeer plaatselijk. Daarom kan de behandeling overal op het lichaam worden toegepast.